Upoznajte najsnažnije pivo na svetu!

Najsnažnije odnosno najjače pivo na svetu je pivo Snake Venom i sadrži 67,5% alkohola. Naziv ovog piva prevedeno na srpski jezik jeste ”Zmijski otrov” a prvi put je proizvedeno 2013. godine.

Glavni sastojci Snake Venom-a su sušeni slad i dve vrste kvasca a jačina se postiže tako što se pivo zamrzava nekoliko puta tokom procesa fermentacije.

Snake Venom je proizvod Škotske pivske kompanije Brewmeister i predstavlja unapređenu verziju svog prethodnika pod imenom Armageddon koji je do proizvodnje Venoma držao rekord sa 65% alkohola (poređenja radi vodka sadrži 40% ili 80% alkohola). Pivara je odlučila da proizvede još jače pivo nakon što su se neki potrošači žalili da je pivo Armageddon previše slabo.

Kako proizvođači sami kažu ”Procenat alkohola u Snake Venom-u je visok ali ovo pivo i dalje više ima ukus kao pivo nego kao žestoko piće. Pitko je i veoma prijatno”

Ipak, toliko je jako da se prodaje sa žutom trakom i znakom upozorenja ”Ovo pivo je jako – ne degustirati više od 35 ml u jednom gutljaju”.

Snake Venom pivo se u prodaji nalazi u ambalaži od 275 ml a po ceni od 85$ za porudžbine preko interneta (ne uključujući dostavu).

Ostaje nam da oprezno degustiramo Snake Venom u iščekivanju da li će pivska industrija da se usudi da proizvede još jače pivo.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>