Pivo posle fudbala je dobro za vaše zdravlje

Prema članku u Engleskom Telegrafu, pivo posle jedne odigrane utakmice fudbala, trčanja ili neke druge jake fizičke aktivnosti je dobro za telo, kažu naučnici. Španski istraživači su utvrdili da pivo pomaže ljudima koji su dehidrirani da zadrže tečnost u telu, mnogo bolje od vode.

Profesor Manuel Garzon, sa Granada Univerziteta, je rekao novinarima da mehurići u pivu dobro gase žeđ i da ugljeni hidrati u pivu mogu da zamene kalorije koje se izgube aktivnošću. Profesor Garzon je rekao studenti da rade jake fizičke aktivnosti na 40 stepenci celzijusa. Polovini je dato pola litra piva, a drugoj polovine ista količina vode.

mehurMehurići u pivu – odlični za hidrataciju organizma

Kada je Profesor Garzon objavljivao rezultate na pres konferenciji, rekao je da su bolje hidrirani oni studenti koji su pili pivo umesto vode.

Čak je i Juan Antonio Corbalain, kardiolog koji je radio sa Real Madridom – fudbalskim timom i Španskom košarkaškom reprezanticjom, rekao da je pivo savršeno za rehidrataciju posle jake fizičke aktivnosti i treninga. Dodao je da je oduvek preporučivao pivo i slična pića profesionalnim sportistima posle treninga i utakmice.

Ono što nam preostaje posle ovih saznanja su definitivno dve stvari:

1. Da okupimo ekipu za utakmicu ili basket

2. Posle toga svi na po jedno točeno

 

Ko je za?

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>