Pivo i hrana – kako upariti

Gde krenuti sa uparivanjem hrane i piva? To je pitanje koje sam dosta dugo sebi postavljao, jer prosto sve što sam do sada uparivao je bilo totalno nasumično.

1. Uparite jačinu sa jačinom. Jaka hrana zahteva jako pivo. Delikatna jela zahtevaju delikatno pivo.

2. Pronađite zajedničke arome. Kombinacije najbolje funkcionišu kada imaju zajedničke arome i ukuse. Npr. ukus braon piva se najbolje kombinuje sa sirom. Tamna jaka piva se super kombinuju sa čokoladom. Prasetina se kombinuje sa karamel pivima i slično.

3. Imajte u vidu nijanse kao što su: slatko i gorko. Karakteristike piva i hrana se mešaju na predvidiv način. Malo razmislite oko nijansi koje se nalaze ispred vas i kako kombinovati slatko i slatko i gorko i gorko.

4. Vremenska doba su isto bitna. Takođe logično uparivanje. Leti je najbolje lako pivo i laka hrana. Takođe teže pivo i teža hrana za zimu.

Zaključak ovog teksta je sledeći – nemojte se plašiti da kombinujete pivo i hranu, kao i da eksperimentišete. Ako hoćete vrhunski užitak, u tom slučaju, samo pratiti gore navedena 4 saveta.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>