Kako je pivo postalo Deda Mraz?

B4gR5ZjCIAAjeg3Znate onaj osećaj kada posle napornog dana na poslu, sednete na pivo sa drugarima i zaboravite na sve probleme? To vas je pivo, kao pravi Deda Mraz, nagradilo što ste bili dobri i vredni! Pivo donosi poklon sreće – kako onima koji ga piju, tako i onima koji ga ne piju!

Pilsner urquell je to pokazao na aukciji koja se održala 10. decembra 2014. godine, kada je 10 jedinstvenih pilsner Urquell flaša prodato je za neverovatnih 21000 eura, a sve to u cilju pomoći fondaciji “Umbrella” koja pomaže ljudima sa povredama kičme da nabave neophodnu opremu, kao i da pokriju troškove lečenja i rehabilitacije. Ovaj velikodušni novogodišnji poklon biće uručen fondaciji, dok će ponosni vlasnici Pilsner Urquell boca imati priliku da ih napune direktno iz buradi Pilsen pivnice!

10 jedinstvenih boca, označenih brojevima od 1 do 10, osmislio je i dizajnirao renomirani češki dizajner Lars Kemper, koji je sa Pilsner Urquell brendom sarađivao mnogo puta do sad. Flaše su inpirisane buradima piva iz podruma Pilsen pivare, a sve su proizvedene od strane staklara iz Novog Bora, poznatog po tradiciji proizvodnje najkvalitetnijeg češkog stakla.

Pored toga što nas svakodnevno raduje svojim neverovatnim ukusom, Pilsner urquell uspeo je da, istovremeno veličajući tradiciju svoje zemlje i kulturu pravljenja piva, prikupi neophodna sredstva za one kojima je to najpotrebnije i pokaže da pivo jeste najbolji Deda Mraz!

Živeli – i neka nam u novoj godini svaki dan – bude pivan!

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>