Da li je pivski stomak mit?

Odlične vesti za sve nas! Naučnisi iz Britanije i Češke su objavili rezultate istraživanja koje ne pokazuje konkretnu povezanost između piva i gojaznosti. Oni su proučavali oko 2000 Čeha koji se smatraju za naciju koja najviše pije pivo na svetu.

Česi konzumiraju više piva po osobi nego sve ostale zemlje. Testirano je 891 Čeha i 1098 Čehinja, starosti od 25 do 64 godina. Doktori su merili njihovu težinu i širinu struka kao i procenat masti u telu – to su parametri koji se koriste za merenje gojaznosti.

cesiČesi – nacija koja najviše voli pivo na svetu

Naučnici nisu našli vezu između konzumacije piva i gojaznosti. Rekli su da rezultati studije pokazuju da nije istina da povećana količina piva pravi ljude gojaznima.

Dok su ovo, naravno, velike vesti za sve nas koji pijemo dosta piva – doktor Nigel Denby je ipak upozorio pivopije da ne koriste rezultate ovog istraživanja kao izgovor da otrče do lokalne prodavnice i piju pivo do iznemoglosti. Rekao je da ljudi prosto ne treba da misle da mogu da piju neograničene količine piva – jer svaka prekomerna konzumacija hrane vodi ka gojaznosti.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>