Anegdote o pivu

Mali gušter iz Kolorada uspeo je da preživi put od SAD do Britanije u cisterni punoj piva, a jedina očigledna posledica tog puta bila je njegova opijenost.

Zaposleni u britanskoj pivari pronašli su guštera nakon otvaranja cisterne piva, začudivši se kako je uopšte preživeo šestodnevni put od Amerike do Britanije. Predpostavljaju da cisterna nije bila napunjena do samog vrha, pa je mali reptil imao dovoljno vazduha. Gušterovo pijanstvo nije nikoga začudilo jer, rekli su, ko bi i bio trezan nakon gotovo nedelju dana preživljavanja samo na pivu. Izdržljivi gušter je odmah dobio ime po gušterima iz popularne reklame za američki Budweiser, pa ga sada svi znaju kao Buda.

Srecne svinje, koje su se uglavnom hranile pivom i hmeljem, prodane su za odreske i krmenadle.

Farma svinja u vlasništvu britanske pivare Adnams u februaru ove godine je prodana zajedno sa 570 svinja koje su svaki dan dobijale i do 20 litara otpadnog piva, hmelja, pivskog kvasca i ječma. Adnams je kupio farmu u blizini pivare u Rejdonu i na njoj 1980. godine pokrenuo uzgoj svinja, što je zapravo ekološki prihvatljiv način rešavanja otpadnih materija koje nastaju pri proizvodnji piva. Iako je meso pivovarskih svinja bilo na ceni zbog izuzetne sočnosti, pad cena svinjetine na tržištu naterao je uzgajivača da proda svinje i povuče se u penziju. Svinje će verovatno sve do jedne završiti u klanici, a Džonatan Adnams, direktor pivare je rekao: “Svinje su uživale u hrani koju smo im davali!” Visoko hranjivi otpad pivara će odsad prerađivati u đubrivo.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>