5 stvari koje verovatno niste znali o pivu

Istražujući sve moguće zanimljivosti o pivu, nabasao sam na par jako zanimljivih i proverenih činjenica – verujem da će vas iznenaditi.

1. Zašto su Evropljani na putu ka Americi stali na “Plymouth” stenu umesto da se iskrcaju u Virdžiniji, kako su planirali? Zato što im je nestalo piva, naravno. Iz dnevnika jednog od putnika “Mayflower” broda – “Nismo imali vremena za dalje istraživanje i put, zato što nam je ponestalo dosta resursa, naročito pivo.”

mayflowerBrod koji je skratio putovanje zbog nestanka piva

2. Kao predsednik Džejms Medison je predložio da se napravi nacionalna pivnica i da se odredi Ministar za pivo! Na žalost, Američki Kongres je odbio predlog.

3. 1814 kada je procureo pogon za pravljenje piva u Londolu, 3500 burića se izručilo niz ulice grada. Burići su uništili 2 kuće i na veliku žalost usmrtili devetoro ljudi.

4. Ginisova knjiga regorda je prvo napravljena 1955. godine – na predlog direktora Ginis pivnice. Njegov predlog je glasio – “potrebna je knjiga rekorda kako bi namirili džentlmenske izazove, posebno one koji se rađaju posle više piva”.

5. Istraživanje u Glazgovu je utvrdilo 2002. godine da studenti koji su malo više popili imaju 25% više šanse da ocene određenu osoba kao seksualno privlačnu.

 

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>