3 najskuplja piva na svetu

Svi znamo da je cena ključna stvar kada je u pitanju pivo – razlika u tome da li uzimam gajbu piva, bombe od 2 litra ili limenke je velika i diktirana je isključivo cenom. Malo sam istraživao i našao 3 najskuplja piva na svetu.

1. Vielle Bon Secours

Ovo je definitivno na vrhu liste kao najskuplje pivo na svetu, cena je oko 500 funti (oko 1000 dolara) po flaši ili oko 78 dolara za jedno točeno od 0.75. Može se samo probati u baru “Bierdrome” u Londonu.

prvo

2. Samuel Adams Utopias

Ovo pivo, pravljeno od strane pivare iz Bostona, je drugo najskuplje pivo na svetu i košta oko 100 dolara po flaši ili 67 dolara po točenom od 0.75. Ovo pivo se ograničeno proizvodi svake godine oko 8.000 flaša, te ga je teško nabaviti. Prodaje se u flašama od bakra koje podsećaju na bakarne kazane u kojima se sprema pivo već stotinama godina. Takođe sadrži 25% alkohola, i samim tim je najjače pivo na svetu (zapisano je tako i u Ginisovoj knjizi rekorda). Proces pravljenja ovog piva može da traje do 12 godina, što mu daje unikatan i veoma bogat ukus.

3. Tutankhamen pivo

Recept ovog piva je napravljen na osnovu recepta koji je je otkrio tim sa Kembridž Univerziteta u Hramu Sunca kraljice Nefertiti u Egiptu. Pivara koja se nalazi u jednom delu hrama je sagrađena od strane kralja Akhenatona, oca poznatog Tutankhamona. Arheolozi su tražili savete eksperata Škotskih i Njukesl pivara. Pivo se pravi u Kembridž laboratoriji i košta oko 52 dolara po boci. Proizvodnja je ograničena.

egipat

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>